Geleceğe Enerjin Kalsın

27.11.2020 191

Enerji tasarrufu, enerji tüketimini azaltmak amacıyla yapılan çabalar anlamına gelir. Verimli enerji kullanımı, düşük enerji tüketimi ve/veya geleneksel enerji kaynaklarından düşük enerji tüketimi ile birlikte enerji tasarrufu sağlanabilir.

Aydınlatma lambalarının tasarruflu veya LED lamba olması ciddi elektrik enerjisi tasarrufu sağlayacaktır.

Sınıf, tuvalet, koridor ve diğer alanlarda gereğinden fazla miktar ve güçte lamba kullanılması gereksiz elektrik enerji sarfiyatına neden olacaktır. Kullanılacak aydınlatma ürünlerinin (lambaların) ihtiyaca uygun miktarda ve özellikte kullanılması gerekmektedir.

Lambaların gereksiz yere yandığı ve çoğu zaman açık unutulduğu sınıflarda öğrencilerin tasarruf ile ilgili bilinçlendirilmesi ve bu konuda nöbetçi öğrencilere sorumluluk verilmesi de tasarruf yapılmasında etkili olacaktır.

Okulda kullanılan yazıcılar, fotokopi makineleri,  ses sistemleri ve diğer ofis makineleri de kullanılmadıklarında kapatılmalıdırlar.

27-11-202027-11-2020