ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

 

 

23.12.2020 181

Ölçme Değerlendirme Uygulamaları ve Yarıyıl Tatili

 

COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, ölçme değerlendirme uygulamaları ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili bazı düzenlemeler yapıldı.

Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı tüm resmî/özel ilkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek. Salgının seyri nedeniyle 04 - 22 Ocak 2021 tarihleri arasındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri, uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. Söz konusu tarihler arasında eğitim kurumlarında sadece ölçme ve değerlendirme uygulamaları gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, birinci döneme ilişkin resmî ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yapılması gereken ölçme ve değerlendirme uygulamaları ile öğrencilerin karnelerine ilişkin işlemler yönetmeliklerin "Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler"le ilgili hükümlerine göre aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde uygulanacak.

İlkokullar

İlköğretim kurumlarında proje ve ders etkinliklerine katılım, ortaöğretim kurumlarında ise performans çalışmalarının; dersin özelliğine göre yüz yüze, çevrim içi veya e-posta gibi diğer elektronik ortamlarda sunulabilmesi sağlanacak.

İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanıyla belirlenecek.

Karne, Yarıyıl ve Ara Tatili

Karne dağıtımları, 22 Ocak 2021'den itibaren eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak.  

Ayrıca, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.